Αξιοποιούνται τα πυροσβεστικά drones για την προστασία των δασών της Ρόδου

rodos drones

Πτήσεις επιτήρησης πραγματοποιεί από την Τετάρτη στο νησί της Ρόδου μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο μεταδίδει απευθείας εικόνα στο Συντονιστικό Κέντρο.

 

Το αεροσκάφος, τύπου EOS mini UAV SYSTEM, θα επιχειρεί σε 24ωρη βάση πτήσεις επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου. Η εικόνα από την κάμερα του αεροσκάφους θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθ´ όλη τη διάρκεια της πτήσης του.

Οι πτήσεις μη στελεχωμένων αεροσκαφών του Π.Σ. έχουν ενταχθεί από εφέτος στα επιχειρησιακά σχέδια του Πυροσβεστικού Σώματος, στην αντιπυρική περίοδο, ως εργαλείο έγκαιρου εντοπισμού δασικών πυρκαγιών. Επίσης, παρέχουν σημαντική βοήθεια στον ακριβή προσδιορισμό και στην καταγραφή των καμένων εκτάσεων.

Οι περιοχές επιτήρησης και το πρόγραμμα των αποστολών προσδιορίζονται με βάση τον βαθμό επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ συμπληρωματικά λαμβάνεται υπ’ όψιν το ιστορικό των περιοχών όπου στο παρελθόν έχουν εκδηλωθεί συχνές πυρκαγιές.

Πηγή: rodiaki.gr

Instagram Photos


Copyright © 2016 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.