Κατάθεση υποψηφιοτήτων για της εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης Χειριστών Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών

hellas uav

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της «Πανελλήνιας Ένωσης Χειριστών Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών» έχει την τιμή να ανακοινώσει την έναρξη κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθούν μαζί με την γενική συνέλευση την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017.

Οι υποψηφιότητες καταχωρούνται στην φόρμα που βρίσκεται στο Φόρουμ της Ένωσης.

https://www.hellasdrone.gr/

Η φόρμα κατάθεσης υποψηφιότητας θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένη με όλα τα στοιχεία ως απαιτούνται. Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων ορίζεται η 30 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12 το μεσημέρι. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν μόνο τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη της ΠΕΧΜΕΑ.

Οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα μιας και μόνο ανάρτησης στο group και στο forum της ΠΕΧΜΕΑ, αναφέροντας λίγα λόγια σχετικά με το επερχόμενο έργο τους για την Ένωση αν εκλεγούν . Παρακαλούμε τα σχόλια στην ανάρτηση σας να παραμείνουν ανοιχτά.

Ο Γιάννης Σταθοπουλος γράφει για την ιστορία του συλλόγου: 
 
Το 2000 γεννήθηκε μια ιδέα με αφορμή πειραματικά την τότε τεχνολογία της άγνωστης σε λέξεις αεροφωτογράφισης-αεροβιντεοσκόπισης μέσω τηλεκατευθηνόμενων ελικοπτέρων τα οποία  χαρακτηρίστηκαν γρήγορα ως UAV λόγο του ότι η αεροφωτογράφιση-αεροβιντεοσκόπιση ήταν απαγορευτική στον μέσο πολίτη λόγο κόστους. Στην Ελλάδα είμασταν 3-4 άτομα που παλεύαμε με ιδιοκατασκευές για να μπορέσουμε να προσαρμόσουμε κάμερες και να έχουμε ένα αισθητικά καλό αποτέλεσμα φωτογραφικά με φίλμ και στο βίντεο με mini-dv. Η ιδέα ήταν απλή να μαζευτούμε σαν παρέα που είμασταν και να κάνουμε έναν σύλλογο που θα μπορούσε να προστατέψει τα δικαιώματα μας. 
 
Για να σας δώσω να καταλάβετε σε νούμερα για κάθε σκάφος ήθελες περίπου 8-15000 ευρώ…
 
Η ιδέα δεν ευδοκίμησε τότε γιατί θεωρώ δεν ήταν ο χρόνος της, είρθε όμως με την επανάσταση της DJI πριν 5 χρόνια το 2012 δηλαδή, να μπεί σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό όπως με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο μακρινό τότε 1995. 
 
 Η νέα προσπάθεια ξεκίνησε πριν από 4.5 χρόνια με δικιά μου προτροπή από τον Chris Flevotomos και Orfeas Kalafatis στο Mαρούσι ένα χειμωνιάτικο βράδυ πολύ νέοι τότε στον χώρο και οι 2 αλλά τρομερά ανήσυχοι και αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το 1ο group στο facebook το όποιο και παραμένει κρυφό μέχρι και σήμερα με 102 μέλη αυστηρά, τα οποία με την σειρά τους συγκέντρωσαν μέσα η από δικιές τους προσωπικές γνωριμίες αλλά και φιλικά groups τον κόσμο στον γνωστό σε όλους μας group “Πανελλήνια Ένωση Χειριστών ΣΜηΕΑ (UAV)”, μετά από ατελείωτες ώρες προσωπικές συναντήσεις στο στούντιο πλατό του Κου Thomas Chrisohoidis αλλά & το δικό μου η παρέα μεγάλωνε καθημερινά και φτάσαμε να έχουμε μια παρέα με πάνω από 2000 φίλους και ανθρώπους που δώσανε χρόνο χρήμα ατελείωτο διάβασμα συναντήσεις σε δημόσιες υπηρεσίες και πολλούς άλλους φορείς με καθημερινές θυσίες όπως ο Tassos Fytros o Renos Papapaschos o Simos Kokkinos o Σταφυλλάς ο Γιώργος o Ελευθέριος Ρηγάτος η Θεοδώρα Δρακοπούλου & ο σύζυγος της Στασινάκης Σαράντος ο Panos Giannissis o Dimitris Gkyrtis ο Thiodor Inmair o Elpidoforos Bellonias και η λίστα είναι μεγάλη να με συγχωρέσoυν κάποιοι φιλοι αν δεν τους πρόσθεσα. 
 
Αυτή η προσπάθεια λοιπόν πήρε έδρα στην Αθήνα και ήρθε να εδραιωθεί με την δημιουργία του συλλόγου μας όπου αριθμεί περί των 172 τακτοποιημένων οικονομικά μελών και κάθε μέρα μεγαλώνει. 
Η ανάγκη που καλούμαστε αυτή την στιγμή αγαπητοί να φέρουμε εις πέρας είναι απλή και ξάστερη. 
 
Έχετε ανάγκη από μια κοινή φωνή;
 
Αν πραγματικά έχετε λοιπόν, περιμένω να το δείξετε με την υποψηφιότητα σας στις νέες εκλογές του Δεκέβρη, την παρουσία σας αλλά και την γενικότερη συμμετοχή σας. 
 
Ο Σύλογος από επιλογή δικιά μας είναι ΜΚΟ και απαρτίζεται από ανθρώπους με μεράκι γνώση, πολλές γνωριμίες και όρεξη για βοήθεια, αν δεν συμμερίζεστε αυτή την ανάγκη είστε σε λάθος παρέα. 
Όσο κακεντρεχής και να ακουστεί αυτό, να σας ενημερώσω ότι εμείς θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν παρέα και ας μην υπάρξει η συμμετοχή σας και ας υπάρξει παύση του συλλόγου, αυτό που προσπαθήσαμε σαν ομάδα ήταν να ενώσουμε όλη την Ελλάδα με μια γροθιά σε όποιο παράλογο νομοθετικό πλαίσιο και να δημιουργήσουμε παιδεία σε γνώστες αλλά και αρχάριους του χώρου.
Είναι στο χέρι σας και μόνο αν θέλετε αυτός ο Σύλλογος (ΠΕΧΜΕΑ) , το φόρουμ http://hellasdrone.gr/ και το γκρουπ https://www.facebook.com/groups/hellasdrone/ να συνεχίσει να υπάρχει για να έχετε εσείς φωνή που θα ακούγεται προς όποια κατεύθυνση αύριο.
 
Aν όχι λυπάμαι αλλά προσωπικά θα είμαι ο 1ος που θα αποχωρήσει από μια προσπάθεια πολλών χρόνων και μια ιδέα που μόνο καλό θα μπορούσε να προσφέρει σε όλους μας.
 
Αυτή είναι η ιστορία όπως την έχω βιώσει τα τελευταία κοντά 5 χρόνια.
 
Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε
 
Τα σέβη μου.
Σταθόπουλος Γιάννης.

Instagram Photos


Copyright © 2016 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.