Μια ταινία γυρισμένη εξ' ολοκλήρου από το Drone του Kostas Gur!

uhfwueifhwueihfueiw

Ο αρτίστας των drones Kostas Gur καινοτομεί γυρίζοντας μια ταινία μικρού μήκους αποκλειστικά με drone. Πρόκειται για το ιδιαιτέρως συγκινητικό, αναλογιζόμενοι την ιστορία του, Purple Heirloom (Πορφυρό Κειμήλιο), το οποίο αναδεικνύει εκτός από τις δυνατότητες γυρισμάτων που διανοίγονται με το κατάλληλο drone, και τις δυνατότητες του χειριστή του...

Σημειώνεται ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για τέτοιου τύπου γυρίσματα, όπως η χρήση προφυλακτήρων στους έλικες του drone, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο τραυματισμού των ηθοποιών.

Απολαύστε τη:

Δείτε φωτογραφίες από την ταινία:

purple jerloom

iherughreuighrueighe

regiregjregjreigjregjei

rijbgwjoiwgjeiwgjew

jhweuighueiwghueiwgh

hiruhgrwughueiwhfueiwhfw

Διαβάστε πώς περιγράφει ο ίδιος ο Κώστας την ταινία του:

Με το φιλμ αυτό σκέφτηκα να πρωτοτυπήσω μιας και αντί να «πετάξω» ακόμη μια φορά πάνω από την πόλη, κυριολεκτικά «πέταξα» μέσα σε ένα σπίτι-μουσείο, κάνοντας ταυτόχρονα μια βουτιά στο παρελθόν και στις αρχές του 20ου αιώνα, στην δεκαετία του 1920. Από όσο γνωρίζω μόνο δύο φορές γυρίσθηκαν τέτοιου είδους φιλμ εποχής μικρού μήκους αποκλειστικά με drones, το πρώτο από την ίδια την εταιρεία που κατασκευάζει τα drones, την DJI στο Hollywood και το δεύτερο από μένα στο Διδυμότειχο μόνο που εγώ έκανα αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ούτε καν η DJI, γύρισα το φιλμ με το drone εν πτήση, να κατεβαίνει από τα κεραμίδια και να μπαίνει μέσα στον χορό, ανάμεσα στους ηθοποιούς που χόρευαν Τσάρλεστον!, μια σκηνή που η ίδια η DJI, σε επικοινωνία μου μα υπεύθυνο στέλεχος της σειράς Phantom 4 pro, την χαρακτήρισε ΕΞΩΤΙΚΗ και για την οποία μου ζητήθηκε να γράψω σχετικό άρθρο για δημοσίευση στο site τους.

Πετούσα εντελώς χειροκίνητα για μέρες, με απενεργοποιημένα όλα τα συστήματα αποφυγής εμποδίων, ανάμεσα σε μουσειακά έπιπλα, κρυστάλλινους πολυελαίους και βάζα ανυπολόγιστης αξίας χωρίς καν να αγγιχτεί το παραμικρό!

Το Purple Heirloom ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα για το οποίο απαιτήθηκε ένας μήνας σκληρής δουλειάς, πρόβας, δοκιμαστικών πτήσεων και δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την σημαντική βοήθεια τόσο των δημιουργών αυτού του μοναδικού αρχοντικού-μουσείου, των εικαστικών Γεωργίας Νταλαγιώργου και Γιάννη Σαρσάκη όσο και του Θεατρικού Συλλόγου Διδυμοτείχου (ΘΕΑ.ΣΥ) αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κάστρο». Μόλις τους ανέφερα την ιδέα μου όλοι ενθουσιάστηκαν και εργασθήκαμε σκληρά προκειμένου να την πραγματοποιήσουμε. Η μουσική επένδυση των τίτλων έγινε από τον μεγάλο συνθέτη και μαέστρο Σταύρο Καραμάνη ο οποίος δέχθηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την πρόσκλησή μου να συμμετάσχει με την υπέροχη μουσική του στο νέο μου εγχείρημα.

Νομίζω είναι ακόμη μια πρωτοτυπία για την Ελλάδα ένα φιλμάκι γυρισμένο αποκλειστικά με drone να επενδύεται με original μουσική από κάποιο καταξιωμένο συνθέτη και μαέστρο της χώρας.

Το ιστορικό του Purple Heirloom:

Όταν πρωτοείδα ένα πρόσφατα ανακαινισμένο αρχοντικό-μουσείο στην πατρίδα μου, το Διδυμότειχο, ψηλά στη βόρεια Ελλάδα, το μυαλό μου γέμισε με φανταστικές σκηνές, μουσική και στιγμές, ευτυχισμένες στιγμές της ελληνο-εβραϊκής οικογένειας που ζούσε εκεί κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου.

Η Ιστορία είναι μόνο μία, είναι κοινή και μας αφορά όλους, γι 'αυτό και αποφάσισα να δημιουργήσω το «Purple Heirloom», μία εντελώς μοναδική ταινία μικρού μήκους φτιαγμένη με drone. Αντί να «πετάω» με την κάμερά μου για άλλη μια φορά πάνω από την πόλη, κυριολεκτικά "πέταξα" με αυτήν μέσα σε αυτό το αρχοντικό-μουσείο, κάνοντας ταυτόχρονα μια μεγάλη βουτιά στο παρελθόν, έναν αιώνα πίσω, στη δεκαετία του 1920.

Προσπάθησα να "πετάξω" με την κάμερά μου όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ζωές και τις στιγμές όλων εκείνων των καλών και ενάρετων ανθρώπων, των γειτόνων και των συμπολιτών μας, των οποίων οι ζωές διακόπηκαν βίαια το 1943.

Υπήρξε ένα κομμάτι του Διδυμοτείχου που έχει ξεχαστεί. Ας το θυμηθούμε ξανά.
Κώστας Γκουρλουμένος, δημιουργός

Σύνοψη ταινίας:
Σε μια μικρή πόλη, μακριά στην βόρεια Ελλάδα, υπάρχει μια μικροσκοπική γωνιά όπου η Ιστορία είναι ζωντανή. Διδυμότειχο, δεκαετία του 1920. Η οικογένεια μαζεύτηκε για να περάσει μια ευχάριστη Κυριακή. Ο πατέρας, η μητέρα, η παντρεμένη κόρη με τον άντρα της και τα δυο τους παιδιά, η μικρότερη κόρη και ο γιος….

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Kostas gur : www.kostasgur.com

Instagram Photos


Copyright © 2016 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.