Γνωρίστε την ομορφιά και την ιστορία της αρχαίας Κασσώπης στην Ήπειρο

arxaia kassiopi

O Λάζαρος Τσάτσος και το epirustravel.eu αναδεικνύουν σε ένα εναέριο βίντεο, τόσο την ομορφιά, όσο και την, εν πολλοίς, άγνωστη ιστορία της Αρχαίας Κασσώπης, στην Ήπειρο. Δείτε από ψηλά και γνωρίστε ένα από σημαντικότερα φύλα που έζησαν και μεγαλούργησαν στην Ήπειρο, μέχρι την εισβολή των Ρωμαίων.

Η Κασσώπη υπήρξε το πολιτικό κέντρο των Κασσωπαίων, ενός από τα τέσσερα σημαντικότερα φύλα της αρχαίας Ηπείρου μεταξύ των δεκατεσσάρων που αναφέρονται από τον Θεόπομπο, ιστορικό του 4ου αιώνα π.Χ. Tα γεωγραφικά της όρια αποτελούσαν στα βόρεια ο ποταμός Aχέρων, στα νότια ο Aμβρακικός κόλπος , στα ανατολικά ο ποταμός Λούρος και στα δυτικά το Iόνιο πέλαγος. Όπως φανερώνουν τα εντυπωσιακά οικοδομήματα και τα πλούσια ευρήματα των ανασκαφών η πόλη γνώρισε μεγάλη ακμή από τα μισά του 4 αιώνα μέχρι και τις αρχές του 2 αιώνα.

Η πόλη είχε δικό της νομισματοκοπείο. Το νόμισμα της απεικόνιζε τον Δία και άλλοτε την Αφροδίτη. Η ευημερία της διήρκεσε μέχρι το 168 π.Χ. Το 167 π.Χ. καταστράφηκε από τους Ρωμαίους με επικεφαλής τον Αιμίλιο Παύλο και εγκαταλείφτηκε οριστικά με την υποχρεωτική συνοίκηση των κατοίκων της στη Νικόπολη, στο τέλος του 1ου αι. π.Χ.

Instagram Photos


Copyright © 2016 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.