Διαφημιστείτε στο iDrones.gr

Ξεκίνησε η νέα εποχή: Παράδοση προϊόντων από την Amazon μέσω... drone!

amazondrone

Τη νέα εποχή στον κόσμο των drones και τον ρόλο που αυτά θα έχουν στην καθημερινότητα των πολιτών, εγκαινίασε η γνωστή εταιρία Amazon! Ο λόγος, για τις κατ΄οίκον παραδόσεις των προϊόντων που παραγγέλνουν οι πελάτες από... μη επανδρωμένα πτητικά μέσα, που σχεδιάζονται από την ίδια την εταιρία για αυτόν τον σκοπό!

Η πρώτη παράδοση έγινε σε χωριό της Αγγλίας, το Cambridgeshire, όπου ο πελάτης, ονόματι Ρίτσαρντ, είδε να προσγειώνεται στην αυλή του η παραγγελία του σε... 13 μόλις λεπτά από τη στιγμή που την υπέβαλλε ηλεκτρονικά!

Η υπηρεσία λέγεται Amazon Prime Air και σε πρώτη φάση θα παραδίδει τα προϊόντα της σε αγροτικές περιοχές, όπου είναι εφικτή η πτήση και η παράδοση μέσω drone.

Τα συγκεκριμένα drones κατασκευάζονται σε εργαστήριο στο Κέμπριτζ, και είναι σε θέση να μεταφέρουν δέματα μέχρι δύο κιλά, σε απόσταση μέχρι 24 χιλιόμετρα από τη βάση τους, ενώ κατασκευάζονται με τεχνολογία αιχμής, ώστε να αποφεύγουν τα εμπόδια. Θα βρίσκουν τον στόχο τους μέσω GPS με αυτοματοποιημένο σύστημα, αλλά θα ελέγχεται και από χειριστές.

Δείτε το βίντεο:

Copyright © 2016 idrones All Rights Reserved.