Οι αρχές των ΗΠΑ απαγορεύουν τις πτήσεις drone κοντά σε μνημεία και ιστορικά πάρκα

drone agalma eleutherias

Η Ομοσπονδιακή Αεροπορική Διοίκηση (FAA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις πτήσεις drone μέχρι 400 πόδια μακριά από τα όρια μνημείων, ιστορικών πάρκων και άλλων περιοχών όπως φράγματα. Οι νέοι περιορισμοί τίθενται σε ισχύ από τις 5 Οκτωβρίου και η πλήρης λίστα θα αναρτηθεί σύντομα.

 

Πριν από τρία χρόνια, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικού Πάρκου, διευθυντής John Jarvis, απαγόρευσε την πτήση drone σε πάρκα για διάφορους λογικούς λόγους: διαταράσσουν την άγρια ​​φύση, ενοχλούν τους ανθρώπους που επιζητούν λίγη ησυχία από τους θορύβους της πόλης, συγκρούονται σε διάφορα μέρη (όπως φαράγγια και πηγές) και μερικές φορές εμποδίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ωστόσο, η απαγόρευση της FAA που αφορά σε αυτές τις δέκα συγκεκριμένες τοποθεσίες εφαρμόστηκε “κατόπιν αιτήματος των εθνικών υπηρεσιών ασφάλειας των Η.Π.Α. και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου”. Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία στη δήλωση της FAA, αυτό σημαίνει ότι τα αεροσκάφη καθιστούν την εργασία των διαφόρων υπηρεσιών επιβολής του νόμου πιο απαιτητική καθώς προσπαθούν να προστατεύσουν τους πόρους και την υποδομή από κάθε είδους κακόβουλη δραστηριότητα στο drone.

Το ευρύ κοινό λοιπόν μπορεί να μην είναι σε θέση να πετάξει drones σε εθνικά πάρκα ή σε κοντινή απόσταση από αυτές τις τελευταίες τοποθεσίες, αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα πάρκα αρχίζουν να πειραματίζονται με drones και έχουν έναν καλό λόγο: Τα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για την περιπολία και τον εντοπισμό των πυρκαγιών.

Πηγή: secnews.gr 

Instagram Photos


Copyright © 2016 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.