Το νέο στρατιωτικό mini-drone των ΗΠΑ αλλάζει τους... κανόνες μάχης!

nanodronemilitary

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχώς επενδύουν σε νέες τεχνολογίες ώστε να έχουν το πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου τους στο θέατρο του πολέμου. Υιοθετώντας αυτήν την λογική οι Πεζοναύτες των ΗΠΑ δοκιμάζουν το μικρότερο drone που έχει κατασκευαστεί ποτέ καθώς το βάρος του είναι αμελητέο που το καθιστά εύκολο στην χρήση ειδικά στην πρώτη γραμμή.

Το «PD-100 Black Hornet» που κατασκευάζεται από την Proxdynamics στην Νορβηγία πραγματικά αλλάζει τα δεδομένα σε αυτό που καλείται ως μικροσκοπικό drone. Ζυγίζει μονάχα 18 γραμμάρια, όσο δηλαδή 3 φύλλα χαρτί σύμφωνα με τον CEO της Proxdynamics Arne Skjaerpe. Έρχεται εξοπλισμένο με νυχτερινή όραση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα χειριστήριο που θυμίζει αυτό του διάσημου ηλεκτρονικού της Nintendo.

«Είναι το μικρότερο επιχειρησιακό drone στον κόσμο», είπε ο Skjaerpe. «Απ’ την δική μας οπτική έπρεπε να δημιουργήσουμε κάτι τέτοιο για να δώσουμε ένα πλεονέκτημα στις δυνάμεις στο έδαφος» συμπλήρωσε. Οι Πεζοναύτες των ΗΠΑ έχουν αγοράσει έναν μικρό αριθμό «PD-100 Black Hornet» που για να το δοκιμάσουν. Μάλιστα θα λάβει μέρος σε δυο μεγάλες ασκήσεις των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στον Ειρηνικό.

Το «PD-100 Black Hornet» κοστίζει κοντά στα 50.000 με 60.000 η μονάδα και είναι ήδη σε χρήση σε 19 ΕΔ κρατών μελών του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τον Skjaerpe. «Αυτά τα drones μπορούν να μένουν στον αέρα για 25 λεπτά και μπορούν να κρατούν δορυφορική σύνδεση με για απόσταση μεγαλύτερη του ενός μιλίου» είπε συμπληρώνοντας ότι αν και αρκετά περίπλοκα είναι εύκολα στον χειρισμό. «Οι Πεζοναύτες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να μάθουν τα πάντα για τον χειρισμό του drone μέσα σε δυο μόλις ημέρες» τόνισε ο Skjaerpe.

Δείτε στο βίντεο:

Πηγή: pronews.gr 

Instagram Photos


Copyright © 2016 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.