Οι INVA+SLA συμμετέχουν στο CinéDrones International Film Festival! Αποκλειστική συνέντευξη στο idrones.gr

invasla cover
Το CinéDrones International Film Festival, το πρώτο διεθνές φεστιβάλ ταινιών που αφιερώνεται στην τέχνη της εναέριας κινηματογράφησης μέσω drone που πραγματοποιείται στις 17-18 Νοεμβρίου στη Γαλλία, έχει ελληνική συμμετοχή!
 
 
To idrones.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της πανευρωπαϊκής εκδήλωσης. Μάθετε περισσότερα για το φεστιβάλ εδώ.
 
Ο λόγος για τους INVA+SLA, δηλαδή τον Νέστορα Κεχαγιά και την Aθανασία Λυκούδη, που διαγωνίζονται στην ειδική κατηγορία για τις γυναίκες παραγωγούς. Το idrones.gr πήρε συνέντευξη από το ελληνικό δίδυμο που μας εκπροσωπεί σε μια από τις κορυφαίες πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις της εναέριας κινηματογράφησης!
 
nestoras athanasia
 
Idrones:Ποιο ήταν το κριτήριο σας για να στείλετε τα συγκεκριμένα 3 φιλμ;
 
INVA+SLA: H αρχική μας σκέψη ήταν να καταθέσουμε τα καινούρια μας φιλμ “Saga - A Norwegian Tale”  https://youtu.be/3QQqdr0O93k και “Mystical Crete” https://youtu.be/SCM41tj7DyA. Μετά όμως από προτροπή της διοργάνωσης αποφασίσαμε να καταθέσουμε και παλαιότερες συμμετοχές καθώς τα film μας ήταν φιναλίστ και στην περσινή διοργάνωση στην Alma, Quebec στον Καναδά. Tο Marinière https://youtu.be/FkQisrtayA0 και το “Digitized  2016 - Opening Titles” https://youtu.be/3skNUeFHFDU ήταν οι δύο πιο δυνατές επιλογές μας.
 
iQ 0001 nestoras
 
-Πώς κρίνετε το επίπεδο της τηλεοπτικής παραγωγής μέσω drone στη χώρα μας, εν συγκρίσει με την κατάσταση στο εξωτερικό;
 
Τόσο στις ελληνικές τηλεοπτικές παραγωγές όσο και στις αντίστοιχες του εξωτερικού, τα εναέρια πλάνα έχουν σαφώς συμπληρωματικό χαρακτήρα. Αυτό είναι κατανοητό καθώς για να υλοποιηθεί μια ιδέα είναι απαραίτητη και η χρήση των πιο παραδοσιακών μέσων κινηματογράφησης. Παρόλα αυτά, βλέπουμε πολλά εντυπωσιακά φιλμ από Έλληνες που θέλουν να αναδείξουν την εναέρια κινηματογράφηση και την μοναδική αξία που μπορεί να προσδώσει στην παραγωγή. Ελπίζουμε σε περισσότερες τέτοιες δουλειές. 
 
-Συμμετέχετε στην ειδική κατηγορία για τις γυναίκες παραγωγούς. Θεωρείτε ότι η εναέρια κινηματογράφηση αποτελεί "σπορ" γένους... αρσενικού, κυρίως, και για αυτό οι διοργανωτές επέλεξαν τη συγκεκριμένη ειδική κατηγορία;
 
Έχοντας μια πολύ μικρή ιδέα για το τι συμβαίνει στον τομέα των drones από το κοινό που παρακολουθεί τα δικά μας βίντεο, οι άνδρες που ενδιαφέρονται είναι περίπου τριπλάσιοι από τις γυναίκες, στην καλύτερη περίπτωση. Παρόλο που η κατηγορία αυτή δεν υφίσταται στο διαγωνιστικό κομμάτι του φεστιβάλ, είμαστε σίγουροι ότι το γυναικείο κοινό θα επωφεληθεί από την ξεχωριστή ανάδειξη μέσω των διεθνών προβολών. Εξάλλου είναι μια μοναδική ευκαιρία για τις γυναίκες δημιουργούς να ασχοληθούν με τον νέο αυτό τομέα, ειδικά τώρα που βρίσκεται υπό ανάπτυξη.
 
iQ 0000 athanasia
-Στον χώρο των εικονοληπτών οι περισσότεροι επαγγελματίες, λόγω προφανώς της φύσης της εργασίας, είναι άνδρες. Στον χειρισμό drone, που απαιτούνται άλλες ικανότητες -και όχι πια αντοχή ή δύναμη- θεωρείτε ότι δημιουργείται ένα νέο πεδίο επαγγελματικής ενασχόλησης και για τις γυναίκες;
 
Δεν είναι απλά ένα νέο πεδίο εργασίας, αλλά και μια καινοτόμος ενασχόληση που θα βοηθήσει σε πολλούς τομείς και όχι μόνο αυτόν της κινηματογράφησης. Σε κάθε περίπτωση, τα φιλμ μέσω drones δίνουν μια ίση ευκαιρία σε όλους να αναδείξουν το ταλέντο τους και να ανακαλύψουν νέες τεχνικές. Αρκεί η εναέρια κινηματογράφηση να υποστηριχτεί αντίστοιχα και από το κράτος ώστε να συνεχίσει να αποτελεί κερδοφόρα ενασχόληση και να αναπτυχθεί όπως αξίζει.
 
-Τι προσδοκάτε να αποκομίσετε από τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο φεστιβάλ;
 
Ο στόχος μας μέσα από τις συμμετοχές σε φεστιβάλ είναι η προώθηση μιας νέας νοοτροπίας, αυτής της καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από εναέρια βίντεο. Η προσθήκη της γυναικείας κατηγορίας είναι αυτή που ξεχωρίζει το Festival Cinédrones, δίνοντας την δυνατότητα ανάδειξης νέων ταλέντων. Θα ήταν τιμή μας μια νίκη και προτροπή για περισσότερους δημιουργούς και ειδικά στο γυναικείο κοινό, να πιστέψουν στον εαυτό τους και να ασχοληθούν δημιουργικά με την εναέρια κινηματογράφηση.

Instagram Photos


Copyright © 2016 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.