2410227
Εντυπωσιακές εφαρμογές και έξυπνες κατασκευές που σκέφτηκαν και κατασκεύασαν μαθητές της Μακεδονίας παρουσιάζονται στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διεξάγεται στο Νόησις από 17 έως 20 Απριλίου.

drone larisa
Το «πράσινο φως» και επισήμως για την επιχειρησιακή δράση - ακόμη και από σήμερα - από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, έδωσε η χθεσινή συνάντηση υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας. 

aristoteleio ldlldld
Έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από τη στιγμή που ερευνητές του ΑΠΘ παρουσίασαν στο ευρύ κοινό ένα μεγάλου μεγέθους Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (Drone), το HCUAV RX-1, με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στην πραγματικότητα, όμως, η έρευνα πάνω σε σύγχρονες τεχνολογίες και υλικά, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα αερόχημα νέας γενιάς, ικανό να πετάει μόνο του, με αυτόματο πιλότο ή με χειρισμό από το έδαφος, ξεκίνησε πολύ νωρίτερα.

PATRA PANIA
Με πανιά και ταχύπλοα έχει γεμίσει αυτές τις ημέρες ο θαλάσσιος στίβος που χωρίζει την Πελοπόννησο από τη Στερεά Ελλάδα, χάρη στα όπεν Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της κατηγορίας Laser 4.7, που διοργανώνονται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πάτρας – Ρίου «Ιάσων», με τη βοήθεια της Ελληνικής Κλάσης Laser.

Σελίδα 1 από 23

Copyright © 2016 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.