Χανιώτες μαθητές σχημάτισαν με τα σώματά τους μήνυμα κατά του bullying

mila mi fovasai

Το δικό τους μήνυμα κατά του bullying, θέλησαν να στείλουν οι μαθητές από το 6ο Γυμνάσιο Χανίων στην Αμπεριά, διοργανώνοντας μία εξαιρετική δράση μαζί με τους καθηγητές τους.

 

 Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού, οι μαθητές σχημάτισαν με τα σώματα και τις τσάντες τους τη φράση: «ΜΙΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ», όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με drone και δημοσιεύει το zarpanews.gr.

2388001 

Για τη σύλληψη της ιδέας μίλησε ο διευθυντής του σχολείου κ. Πάνος Κορακοβούνης και διευκρίνησε πως:

«Bullying και σχολικός εκφοβισμός είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα, αφορά παιδιά από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο και εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους. Υπάρχει ο σωματικός εκφοβισμός, η σωματική βία που ασκούν τα παιδιά το ένα στο άλλο και η λεκτική μορφή εκφοβισμού όπου επειδή οι λέξεις έχουν πολύ μεγάλη δύναμη, μπορούν να τονώσουν και να στηρίξουν κάποιον, μπορούν όμως και να πληγώσουν, ενώ αποτελεί την πιο συχνή μορφή του bullying και είναι η πιο επικίνδυνη, η πιο μεγάλης χρονικής διάρκειας».

«Στη δράση τα παιδιά προσπαθούν να παρακινήσουν όσους πέφτουν θύματα εκφοβισμού να εμπιστεύονται και να μιλάνε σε οικείους τους, φίλους, οικογένεια, δασκάλους και καθηγητές, ώστε αρχικά να ξεπεραστεί ο φόβος που έχουν», συμπληρώνει ο κ. Κορακοβούνης.

eroijhgerijheoirhjoierh

Με το «ΜΙΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ», οι μαθητές λένε STOP στο bullying και δεν αποδέχονται πλέον κανέναν εκφοβισμό, εντός και εκτός του σχολικού χώρου.

Πηγή: zarpanews.gr

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.