Η Πάτρα ανοίγει τα πανιά της

PATRA PANIA
Με πανιά και ταχύπλοα έχει γεμίσει αυτές τις ημέρες ο θαλάσσιος στίβος που χωρίζει την Πελοπόννησο από τη Στερεά Ελλάδα, χάρη στα όπεν Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της κατηγορίας Laser 4.7, που διοργανώνονται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πάτρας – Ρίου «Ιάσων», με τη βοήθεια της Ελληνικής Κλάσης Laser.
Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 320 αθλητές και αθλήτριες από την Ευρώπη και άλλες Ηπείρους και, μαζί με τους προπονητές και συνοδούς, αποτελεούν μία ομάδα περισσότερων από 1000 ανθρώπων που θα μείνουν για, τουλάχιστον, 10 ημέρες στην πόλη της Αχαΐας και θα ενισχύσουν τη οικονομία της περιοχής. Η χώρα μας εκπροσωπείται από 97 αθλητές και αθλήτριες και, ύστερα από δύο ιστιοδρομίες, στον ανδρικό στόλο τα γαλανόλευκα πανιά υπερέχουν, καθώς στην πρώτη εξάδα βρίσκονται πέντε ιστιοπλόοι μας.
 
dji 0056
 Η Πάτρα, μία πόλη που βρέχεται από τη θάλασσα, μέχρι τώρα δεν είχε διοργανώσει μεγάλους διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες και αυτό το Πρωτάθλημα την έβαλε στον «χάρτη» των διοργανώσεων και, μάλιστα, με θετικά σχόλια από τους ξένους αθλητές και προσκεκλημένους. Οι δυνατότητες του θαλάσσιου στίβου, οι χερσαίες εγκαταστάσεις και οι δεκάδες εθελοντές που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των αγωνιζομένων έχουν εντυπωσιάσει τις αποστολές των 40 χωρών.
 
 
Πηγή: Καθημερινή
Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.