Εργαστήριο κινηματογραφικών λήψεων με drones στα Μετέωρα από το ΑΠΘ

meteora apth
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, το θερινό σχολείο μη επανδρωμένων αεροσκαφών - drones, με θέμα «Deep learning and computer vision for drone imaging and cinematography»...
Το θερινό σχολείο, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο ΙΙ του ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ, διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου, με τη σύμπραξη της ερευνητικής ομάδας «Ίκαρος», στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου Multidrone - HORIZON 2020.
 
Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου, την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, σε συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι Deutsche Welle και μέλη της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο κινηματογραφικής λήψης αναρριχητικής δραστηριότητας στην περιοχή των Μετεώρων.
0209dronemeteora2
 
0209dronemeteora3
 
0209dronemeteora4
 
0209dronemeteora5
 
0209dronemeteora13
 
Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου για τη διαδικασία προετοιμασίας των κινηματογραφικών λήψεων, τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις νέες δυνατότητες που προκύπτουν για εναέριες κινηματογραφικές λήψεις, με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κινηματογράφηση στην πράξη, η οποία πραγματοποιήθηκε από έμπειρους χειριστές drones.
 
* Για την πραγματοποίηση εναέριων κινηματογραφικών λήψεων στον αρχαιολογικό χώρο των Μετεώρων, έχει εγκριθεί από την Υπ. Πολιτισμού σχετικό αίτημα του Εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.