Γιατί είναι αναγκαία η ασφάλιση των drones;

ASFALISI DRONE

Την ανάγκη ασφάλισης των drones παρουσίασε ο Κωστής Σπύρου στο πρώτο «Drone Journalism Workshop» με θέμα «Drone Τechnology is Τransforming Journalism», που πραγματοποιήθηκε στο Στούντιο Ε του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

 

 

Ειδικότερα, ο εκδότης, δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος ΕΔΙΠΤ και Γενικός Γραμματέας ΠΕΧΜΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Σπύρου τόνισε ότι η ασφάλιση των drones για την αστική ευθύνη έναντι τρίτων είναι υποχρεωτική από το νόμο και δεν αποτελεί χαράτσι αλλά ουσιαστική προστασία του κατόχου και χειριστή του drone. Παράλληλα, παρουσίασε περιπτώσεις ζημιών που προκάλεσαν τα drones και υπογράμμισε ότι η ασφαλιστική αγορά προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλισης.

 Το εργαστήριο - ημερίδα απευθύνονταν σε δημοσιογράφους, επαγγελματίες επικοινωνίας αλλά και πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρέχει η αξιοποίηση των Drones στην ενημέρωση, αλλά και τους τρόπους που αλλάζει η καθημερινότητά μας από τις σχετικές τεχνολογίες.

drone_journalism_workshop-panel.jpgkostis.spirou.4.jpg

Τα συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) εισβάλλουν στην κοινωνία, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στην εκδήλωση συζητήθηκαν ακόμη θέματα σχετικά με τις τεχνολογίες και τους τύπους των drones, το νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, την εκπαίδευση των χειριστών drones και την εναέρια φωτογραφία.

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.