Γνωρίστε τον νέο υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο της κεντρικής Ελλάδας Ε65

e65 dromos
Ο αυτοκινητόδρομος κεντρικής Ελλάδας Ε65, είναι ένα έργο στρατηγικής σημασίας για τη χώρα. Με την ολοκλήρωσή του, θα προσφέρει στον κεντρικό κορμό της Ελλάδας, το σύγχρονο, ασφαλές αυτοκινητόδρομο που χρειάζεται για να οδηγηθεί στην ανάπτυξη και θα προσθέσει το τελευταίο απαραίτητο κομμάτι στην εθνική στρατηγική για τα συστήματα μεταφορών. 
Τα οφέλη του Ε65 είναι πολλά και εύκολα αντιληπτά από τη χάραξη του ίδιου του έργου: διασχίζοντας τον κάμπο της Φθιώτιδας, την οροσειρά της Όρθρυος, το Θεσσαλικό κάμπο και τον Πηνειό ποταμό, ο αυτοκινητόδρομος Ε65 περνά κοντά από τις πόλεις της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, συνεχίζει μέχρι τους πρόποδες των Αντιχασίων, τον Ίωνα ποταμό και την οροσειρά των Χασίων για να ενωθεί τελικά με την Εγνατία Οδό μεταξύ Μετσόβου και Γρεβενών. 
Με τον Ε65 συνδέεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας -που λειτουργεί ως πύλη της Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη- με το λιμάνι του Βόλου και η χώρα μας αποκτά σύνδεση με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα. 
 
tjetrjterjtrjterjertj
Σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί όπως τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, τα Άγραφα, το Μέτσοβο, το Καρπενήσι γίνονται προσβάσιμοι, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.  Η διαδρομή Τρίκαλα – Αθήνα αποκτά διάρκεια περίπου 3 ωρών, η διαδρομή Καρδίτσα – Αθήνα 2 ωρών και 30 λεπτών και η διαδρομή Αθήνα – Δομοκός 2 ωρών και 10 λεπτών. 
Όλες οι μεγάλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας γλιτώνουν περισσότερες από 2 ώρες στο ταξίδι τους για την πρωτεύουσα, ενώ το έργο συμβάλλει σημαντικά και στην ανάπτυξη της περιοχής της Λαμίας (τοπικές μετακινήσεις, βιομηχανική ζώνη, επαγγελματικά ταξίδια) αφού η σύνδεσή του με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. πραγματοποιείται στο ύψος των Θερμοπυλών. 
 
hwterjhterherwherherwh
Ο Ε65 διαθέτει την αναγκαία χωρητικότητα, ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης και συμβάλλει τα μέγιστα στον τομέα της οδικής ασφάλειας. 
 
Δείτε το βίντεο-παρουσίαση του, με πλάνα από ψηλά:
 
 
Πηγή: zougla.gr.
Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.