Τα εγκαταλελειμμένα αεροπλάνα της Ολυμπιακής στο αεροδρόμιο του Ελληνικού από ψηλά

ew8iuhgewqughweiughwe848
Ο Θωμάς Ανδρεόπουλος και η FlyingCamera.gr γύρισαν ένα εναέριο βίντεο που απεικονίζει το εγκαταλελειμμένο, πια, αεροδρόμιο του Ελληνικού, καθώς και  "παρατημένα" αεροσκάφη της Ολυμπιακής που παραμένουν στον χώρο.
Δείτε το βίντεο:
 
 
 
Το διεθνές αεροδρόμιο του Ελληνικού άρχισε να κατασκευάζεται το 1938 στη θέση Χασάνι. Αποτελούσε για περισσότερα από 60 χρόνια το κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης της Αθήνας. 
 
Η τελευταία απογείωση πραγματοποιήθηκε το 2001. Ήταν ένα Boeing 737 της Ολυμπιακής Αεροπορίας που πραγματοποίησε πτήση με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Στην νοτιοανατολική πλευρά του πρώην διεθνούς αεροδρομίου βρίσκονται εγκαταλελειμμένα 7 αεροσκάφη. Ανάμεσά τους δεσπόζει το Olympic-Eagle, είναι ένα Boeing 747-200 των Ολυμπιακών Αερογραμμών.
Εντάχθηκε στον στόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας στα τέλη του 1973 με πρωτοβουλία του Αριστοτέλη Ωνάση. Αποτελείται από δύο ορόφους. Η Boeing σχεδίασε το επάνω κατάστρωμα για στεγάσει την πρώτη θέση. Το μέγεθός του ήταν τέτοιο που για 37 χρόνια κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ αεροσκάφους με την μεγαλύτερη χωρητικότητα επιβατών.
Το Olympic Eagle εκτελούσε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Αυστραλία, Βόρεια Αμερική, Αφρική, Ασία. Η καμπίνα του αεροσκάφους ήταν χωρισμένη σε ζώνες, καθεμιά απ' τις οποίες είχε ένα όνομα από σημεία της Ακρόπολης Αθηνών, ενώ στο εσωτερικό του υπήρχε έντονο το αρχαίο ελληνικό στοιχείο. 
 
Το αεροσκάφος ταξίδευε έως τα τέλη της δεκαετίας του ‘90, οπότε και εγκαταλείφθηκε στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου παραμένει μέχρι σήμερα.
Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.