"Μυστηριώδεις" σχηματισμοί στην άκρη της Κρήτης

oiuewghiuyewqgfiuywqhgfiuwq

Δείτε το βίντεο και σίγουρα θα αναρωτηθείτε τι είναι αυτοί οι περίεργοι σχηματισμοί;  Και πού βρίσκονται;  Όχι, δεν τα έχουν χαράξει εξωγήινοι, ούτε βρισκόμαστε σε κάποια από τις πεδιάδες του Φεγγαριού, αλλά στην Νοτιοανατολική γωνία της Κρήτης. Συγκεκριμένα, στην περιοχή Ξερόκαμπος.

 

Ο Haanity που γύρισε το βίντεο εξηγεί:


Όπως το υποδηλώνει και το όνομα, η περιοχή μοιάζει με σεληνιακό τοπίο. Με εξαίρεση τις καλλιέργειες, η φύση είναι παντελώς ξερή, με τις πέτρες και το χώμα να "πυρώνονται" το καλοκαίρι από τις υψηλές θερμοκρασίες.


Σ' αυτό το τοπίο, η φύση και ο άνθρωπος δημιούργησαν αυτά τα περίεργα σχήματα. Η μεν φύση γιατί στη συγκεκριμένη παραλία, την Αλατσολίμνη όπως ονομάζεται, το χειμώνα η θάλασσα στην κυριολεξία "βγαίνει έξω" και εγκλωβίζεται λόγω του αναγλύφου. Έτσι δημιουργείται μια λίμνη με αλάτι.


Το καλοκαίρι, το νερό ξεραίνεται και το τοπίο είναι όπως το βλέπετε. Σ' αυτό ακριβώς το τοπίο, οι παλαιότεροι κάτοικοι της Κρήτης, έφτιαξαν αυτά τα σχήματα για να ξεραίνεται το νερό και να βγάζουν το αλάτι. Η χρήση της περιοχής ως αλυκή, σταμάτησε το 1965.


Απολαύστε την πτήση !

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.