Δείτε τον μυστηριώδη κρατήρα της Βοιωτίας από ψηλά

kratiras haanity

Κρατήρες στην Ελλάδα; Κι όμως... υπάρχουν. Δείτε τον τεράστιο κρατήρα στη Βοιωτία που παρουσιάζει ο αεροκινηματογραφιστής Haanity.

 

Όπως αναφέρει ο δημιουργός του βίντεο: Αυτός ο επιβλητικός κρατήρας προκαλεί δέος στους ελάχιστες επισκέπτες που τον έχουν αντικρίσει.  Με διάμετρο που ξεπερνά τα 200 μέτρα και βάθος περίπου 40, από ψηλά αποτελεί ένα απίστευτο, απόκοσμο, εξωγήινο θέαμα.


Βρίσκεται κοντά στο χωριό Βασιλικά Βοιωτίας και δεσπόζει σε ένα βουνό, απόμακρος και δυσπρόσιτος, καθώς δεν υπάρχει δρόμος που να οδηγεί σ' αυτόν.


Οι επιστήμονες διχάζονται σχετικά με την προέλευσή του. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δολίνη (κατακρημνισμένη κορυφή σπηλαίου) - σπήλαιο βέβαια δεν βλέπουμε να υπάρχει κοντά και θα πρέπει να ήταν τεράστιο αν υπήρξε και άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειτα για κρατήρα από μετεωρίτη, όπως αυτοί που βρίσκονται στο φεγγάρι.


Η απόλυτη σιωπή που επικρατεί στο εσωτερικό του σπάει μόνο από τα τιτιβίσματα των πτηνών που βρίσκουν καταφύγιο στην όποια βλάστηση υπάρχει στο εσωτερικό του...

 

Γεωγραφικό στίγμα: https://www.google.gr/maps/@38.550479

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.