Ο εκπληκτικός ναός της Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου

eleftherotria

Το νέο βίντεο αφιέρωμα του Kostas Gur στον καθεδρικό ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου. Ο καθεδρικός ναός βυζαντινού ρυθμού έχει πλάτος 28μ., μήκος 42μ. και  ύψος 35μ. 


Το τέμπλο του που κατασκεύασε ο Αμανατίδης Παντελεήμων είναι μοναδικό στην Ελλάδα με μήκος 30 και ύψος 5.5μ., επιχρυσωμένο ολόκληρο από ειδικούς τεχνίτες από το Ιάσιο της Ρουμανίας με χρυσό φερμένο από την Νυρεμβέργη της Γερμανίας.  Ο τρούλος κατασκευάστηκε από τον Παύλο Σαρφάτη με ψηφίδες από το Μουράνο της Ιταλίας ενώ οι τοιχογραφίες από τον ζωγράφο-αγιογράφο Ιωάννη Σαρσάκης. 

Ο μακαριστός Μητροπολίτης κ.Νικηφόρος ο β” που τον έχτισε κατά την τελετή εγκαινίων αναφώνησε "Νενίκηκά σε, Βαγιαζήτ!" αναφερόμενος στο μεγαλοπρεπες τζαμί που έχτισε στο Διδυμότειχο ο Σουλτάνος Βαγιαζίτ τον 14ο αιώνα. 

Ο Ναός πανηγυρίζει στις 28 Οκτωβρίου.

Όλη αυτή η τέχνη και μεγαλοπρέπεια του ναού δεν θα μπορούσε να απεικονισθεί με καλύτερο τρόπο από αυτόν που επέλεξε ο πολυβραβευμένος δημιουργός Kostas Gur, επίσης με καταγωγή από Διδυμότειχο. 

Η ιπτάμενη κάμερα κυριολεκτικά σε μαγεύει με τον χορό της γύρω από το τέμπλο και τον εξαιρετικό διάκοσμο του ναού συνοδεία εκπληκτικής μουσικής ενώ στο τέλος αναδύεται με αριστουργηματικό τρόπο προς τους ουρανούς.. .

Πρόκειται για έναν ονειρικό χορό των αγγέλων!

Δείτε το βίντεο:

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.