Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού που διέλυσε ο μεγάλος σεισμός της Πάρνηθας UP'ο ψηλά

tehijeuihreguhe58.jpg

Στους πρόποδες της Πάρνηθας βρίσκετε ενας γίγαντας απο τσιμέντο με τεράστιες φθορές στο σκελετό του καθιστώντας το κτίριο ερειπωμένο και σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.Κάποτε σε αυτό το κτίριο στεγαζόταν το κέντρο έρευνας τεχνολογιών του Ελληνικού στρατου. Όμως με το σεισμό του 1999 υπέστη σοβαρές βλάβες θέτοντας το σε αχρηστία .

 

Είκοσι χρόνια πριν στις 7 Σεπτεμβρίου του 1999 και ώρα 14:57 ολόκληρη η Αθήνα σείστηκε συθέμελα απο τον ισχυρότερο και φονικότερο σεισμό των τελευταίων χρονων. Ενας υπόκωφος θόρυβος ηταν το έναυσμα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κόπηκε το ρεύμα και τα κτίρια άρχισαν να πέφτουν σαν τραπουλοχαρτα .

Ο σεισμός της Πάρνηθας ειχε ένταση 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και άφησε πισω του 143 νεκρούς τουλάχιστον 700 τραυματίες και 40,000 άστεγες οικογένειες .Ο σεισμός αν και οχι ιδιαίτερα ισχυρός και με συνολική διάρκεια 15 δευτερόλεπτα προκάλεσε πολλές ζημιές στην Αθήνα με επίκεντρο 18 χιλιόμετρα απο το κέντρο της πόλης ,ανάμεσα στις Αχαρνές και τον Εθνικό δρυμό Πάρνηθας....

Το 1985 η στρατιωτική υπηρεσία του ΚΕΕΘΑ μεταστεγάστηκε τοτε στις νεες εγκατάστασής στη περιοχή της Αμυγδαλέζας του δήμου Αχαρνών .Το 1992 με απόφαση του ΥΕΘΑ υπήχθη στη διεύθυνση έρευνας και πληροφορικής του γενικού επιτελείου στρατού αλλάζοναταςτο όνομα του σε "Κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στρατου.

Ο Εγκέλαδος τάραξε τοσο πολυ τα θεμέλια του κτιρίου οπου έκοψε σχεδόν ολες τις κολόνες στήριξης του με αποτέλεσμα να κριθεί ασύμφορη οικονομικά η υποστύλωση του, ολο το ευαίσθητο και απόρρητο υλικό που υπήρχε στο εσωτερικό του μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο μαζι με την στρατιωτική υπηρεσία που στέγαζε.Το κτίριο που κάποτε στέγαζε το Κ.Ε.Τ.Ε.Σ βρίσκεται πολυ κοντά στο επίκεντρο που προκάλεσε τον σεισμό του 1999 .

Με μια απλή περιήγηση στο εσωτερικό ειναι εμφανή τα σημάδια που δέχτηκε το κτίριο ,οι ρωγμές σε κολόνες και ετοιμόρροποι τυχοι προδίδουν την στρέβλωση που εχει δεχτεί ο σκελετός του καθιστώντας το κτίριο σχεδόν ετοιμόρροπο.

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο των Up Stories:

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.