Σύστημα "THEASIS": Drones και θερμικές κάμερες στη μάχη κατά των πυρκαγιών

ante1.jpg

Drones, θερμικές οπτικές κάμερες αλλά και ειδικά μοντέλα αξιολόγησης κινδύνου πυρκαγιάς, επιστρατεύονται για την έγκαιρη ανίχνευση δασικών πυρκαγιών.

 

Η παρουσίαση των δυνατοτήτων του συστήματος THEASIS, που εκπονήθηκε με την συμμετοχή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο της δράσης «INTERREG Balkan-Mediterranean 2014-2020» και της διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Πολιτιστικό κέντρο Πλατρών, στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και ήταν εντυπωσιακή.

 «Πρόκειται για μια από τις πιο αξιόλογες και ουσιαστικές δράσεις που αφορούν στην διαφύλαξη του ανεκτίμητου φυσικού μας πλούτου, εφόσον η πρόληψη των καταστροφών και πιο συγκεκριμένα των δασικών πυρκαγιών αποτελεί βασικό στόχο μας», ανέφερε ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης.

Το πεδίο εφαρμογής συστήματος είναι η προστατευόμενη περιοχή του Γεώπαρκου Τροόδους με έδρα τις Πλάτρες, ενώ για την υλοποίησή του θα εκπαιδευτούν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Το συγκεκριμένο σύστημα, αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό πολεμοφόδιο στην μάχη κατά των πυρκαγιών, στους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς, όταν γίνει αντιληπτή μια πυρκαγιά στα αρχικά στάδια της είναι εφικτή η κατάσβεση της.

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.