Λαθρέμποροι χρησιμοποιούσαν drones για τη μεταφορά 15.000 iPhones κάθε νύχτα!

lathremporio drone
Μια εξελιγμένη επιχείρηση λαθρεμπορίου εξιχνιάστηκε στην Κίνα όπου και συνελήφθησαν 26 άνθρωποι. Σύμφωνα με την αστυνομία οι λαθρέμποροι μετέφεραν μέχρι και 15.000 iPhones κάθε βράδυ μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Σενζέν στην Κίνα χρησιμοποιώντας drones.
Ο Chen Liang, αναπληρωτής επικεφαλής του υποκαταστήματος του γραφείου αντι-λαθρεμπορίου της Shenzhen, δήλωσε ότι  «Είναι η πρώτη περίπτωση που διαπιστώθηκε στην Κίνα ότι αεροσκάφη χρησιμοποιούνται σε διασυνοριακά εγκλήματα λαθρεμπορίου».
iphone drone smugglers 2 legal daily 720x720
Οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα συρματόσχοινο και ένα καλώδιο για να συνδέσουν δύο ψηλά σημεία. Τα drones μετέφεραν το ελαφρύ καλώδιο σε μια απόσταση 200 μέτρων μεταξύ γειτονικών κτηρίων στα σύνορα. Το καλώδιο στη συνέχεια έμπαινε σε δύο γιγάντιους τροχούς στα διαμερίσματα, οι οποίοι τραβούσαν αρχικά το βαρύτερο συρματόσκοινο με οδηγό το καλώδιο και στην συνέχεια τα λαθραία προϊόντα που κρέμονταν απο αυτό. Κάθε συσκευασία περιείχε περίπου δέκα iPhone. «Στο εσωτερικό των δύο διαμερισμάτων είχαν εγκατασταθεί ηχομονωτικά υλικά για να σιγήσουν το θόρυβο των τροχών κατά τη διάρκεια της κίνησης», ανέφερε ο Chen. «Κάθε μέρα, 10.000 έως 15.000 κινητά τηλέφωνα μεταφέρονταν πέρα ​​από τα σύνορα», συνέχισε. «Δεδομένου ότι λειτουργούσαν 15 ημέρες το μήνα, το μηνιαίο εισόδημά τους έφτασε τα 10 εκατομμύρια γιουάν.» (Σημ: 1,5 εκ δολάρια ΗΠΑ).
 
iphone drone smugglers legal daily 510x0
Τα iPhones κατασκευάζονται στην ηπειρωτική Κίνα, αλλά λόγω των φόρων και της τιμολόγησης, η αγορά ενός iPhone προορίζεται για την ελίτ. Ένα iPhone που κοστίζει $ 1000 στις ΗΠΑ μπορεί να πουληθεί για $ 3000 στην Κίνα. Αυτή η τεράστια αύξηση της τιμής έχει δημιουργήσει μια ακμάζουσα μαύρη αγορά μεταφοράς απο το εξωτερικό, στην περίπτωση αυτή το Χονκ Κονγκ το οποίο έχει δικό του φορολογικό καθεστώς και φθηνότερες τιμές. Το συνολικό κέρδος των λαθρεμπόρων στην συγκεκριμένη επιχείρηση υπολογίζεται στα 79,8 εκατομμύρια δολάρια!
 
2018 04 04 09 36 48 China busts smugglers using drones to transport smartphones state media
Οι λαθρέμποροι φτάνουν στα άκρα για να μεταφέρουν πολυτελή προϊόντα στην Κίνα αναγκάζοντας τις αρχές τόσο στην πλευρά του Χονγκ Κονγκ όσο και στη Σενζέν να επενδύσουν σε δικά τους drones για να προσπαθήσουν να καταπολεμήσουν μελλοντικές προσπάθειες λαθρεμπορίου.
 
Πηγή: gr.gizchina.com
Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.