Αγγλία: Εργαζόμενοι αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν για επιτηρητές... drone!

hgouewhgoiuewghiuewhg84hg84
Κάμερες εγκατεστημένες σε drones χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι της Ford για να επιθεωρούν αποτελεσματικά και με ασφάλεια ανυψωτικά μηχανήματα, δίκτυα σωλήνων / αγωγών και τμήματα της οροφής στο Εργοστάσιο Κινητήρων της εταιρίας στο Dagenham (Βρετανία).
 
Παλιότερα, η ομάδα διεξήγαγε τέτοιες σημαντικές εργασίες συντήρησης χρησιμοποιώντας αυτόματα επεκτεινόμενες πλατφόρμες και σκαλωσιές για τον έλεγχο γερανών ανύψωσης μήκους 40 m που προορίζονται για τον βαρύ εξοπλισμό του εργοστασίου. Για την ολοκλήρωση της επιθεώρησης κάθε περιοχής απαιτούνταν 12 εργάσιμες ώρες.
 
 
Τώρα, το προσωπικό συντήρησης πατά σταθερά στο έδαφος και χειρίζεται drones εξοπλισμένα με κάμερες GoPro. Με αυτή τη μέθοδο, μπορεί να επιθεωρεί σχολαστικά κάθε περιοχή σε μόλις 12 λεπτά. Ολόκληρη η μονάδα παραγωγής μπορεί να καλυφθεί σε μία ημέρα, κατανεμημένη λαμβάνοντας υπόψη τις δυσπρόσιτες περιοχές, ώστε να εξασφαλίζεται η άριστη συντήρησή τους και η συμμόρφωση με αυστηρά πρότυπα ασφάλειας.
 
 
«Αστειευόμασταν λέγοντας, σε στιγμές έμπνευσης, ότι ένα ρομπότ θα έκανε όλη τη δουλειά– αλλά αντί ρομπότ χρησιμοποιούμε drones» δήλωσε ο Pat Manning, Διευθυντής Μηχανικών Κατεργασιών στο Εργοστάσιο Κινητήρων της Ford στο Dagenham. Στο παρελθόν, έπρεπε να σκαρφαλώνουμε σε ύψος έως 50 m για να κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους στην οροφή και τις περιοχές των μηχανικών κατεργασιών. Τώρα, μπορούμε να καλύψουμε ολόκληρο το εργοστάσιο σε μία ημέρα και χωρίς να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.»
 
 
Εξοικονομώντας χρόνο, η ομάδα στο Dagenham μπορεί να πραγματοποιεί συχνότερους ελέγχους χωρίς παύση εργασιών για να εγκαταστήσει σκαλωσιές, κάτι που ήταν απαραίτητο στο παρελθόν.
 
Τα drones της Ford μπορούν επίσης να επιθεωρούν τις σωληνώσεις  και να εντοπίζουν τυχόν διαρροές, ενώ η εταιρία, αξιολογεί τώρα τη δυνατότητα χρήσης αυτής της επιτυχημένης τεχνολογίας και σε άλλες μονάδες της.
 
 
Πηγή: tvxs.gr
Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.