Η Κίνα θα πουλήσει 48 υπερσύγχρονα drones στο Πακιστάν

wing loon

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Ινδίας ότι θα αγοράσει το πυραυλικό σύστημα S-400 από τη Ρωσία, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει 48 υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) Wing Loong II, στο Πακιστάν.

 

Το Wing Loong II είναι ένα drone που κινείται σε μεσαίο ύψος και έχει μεγάλη διάρκεια πτήσης, ενώ έχει σχεδιαστεί για κατασκοπευτικές αποστολές. Το drone φέρει μια σειρά όπλων και έχει τη δυνατότητα να διεξάγει πολεμικές αποστολές, αλλά και ειρηνικές αποστολές όπως η εκτίμηση φυσικών καταστροφών και μετεωρολογικές έρευνες.

 

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την αγοραπωλησία, η πώληση των 48 drones θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη τέτοια εξαγωγή της Κίνας μέχρι σήμερα.

 

«Τα αμερικανικά drones όπως το MQ-1 Predator και το MQ-9 Reaper είναι τεχνολογικά πιο αναπτυγμένα, όμως η Ουάσινγκτον περιορίζει τις εξαγωγές τους. Τα κινεζικά drones τελικά θα είναι πιο επιτυχημένα στην παγκόσμια αγορά στο μέλλον καθώς κάνουν αντίστοιχη δουλειά με μικρότερο κόστος», εξήγησε ο στρατιωτικός αναλυτής Song Zhongping μιλώντας στους Global Times.

Πηγή: sputnik.gr

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.