Πιθανότατα υπάλληλος του Γκάτγουικ ο χειριστής του drone που προκάλεσε το χάος

qhfweuhfweuihfueiwhfew

Δυσαρεστημένος, νυν ή πρώην, υπάλληλος του αεροδρομίου Γκάτγουικ του Λονδίνου είναι πιθανότατα ο δράστης με το drone, εξαιτίας του οποίου το αεροδρόμιο παρέλυσε λίγο πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα, εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές.

 

 

 Το δεύτερο μεγαλύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο της Βρετανίας υποχρεώθηκε να κλείσει τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης, εξαιτίας των drones. Έπειτα από περίπου 130 καταθέσεις μαρτύρων και ενδελεχή έρευνα πόρτα – πόρτα, σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το drone το χειριζόταν κάποιος που γνώρισε πολύ καλά το αεροδρόμιο – ίσως και κάποιος υπάλληλος.

 

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν αφότου αποδείχτηκε ότι ο χειριστής, όχι μόνο είχε κρύψει το drone πίσω από κτίρια ώστε να μην είναι δυνατό να καταρριφθεί, αλλά γνώριζε επίσης πώς να το χρησιμοποιεί ώστε να μη γίνεται αντιληπτό από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.

 

«Ο χειριστής του drone γνώριζε τα τυφλά σημεία, όπου δεν θα μπορούσε να δεχτεί χτύπημα», δήλωσε στους «Times». «Προφανώς ήταν κάποιος που γνώριζε πολύ καλά το Γκάτγουικ, κάποιος που είχε εργαστεί εκεί, ίσως ένας δυσαρεστημένος υπάλληλος», πρόσθεσε.

 

Πηγή: naftemporiki.gr 

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.