Πρώτη πτήση για τον μη επανδρωμένο Wingman της USAF

ghweoughweuighueiw

Μπορεί τη περασμένη εβδομάδα η Boeing να ανακοίνωσε το πρόγραμμα που στοχεύει στην εξέλιξη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους μεγέθους και επιδόσεων μαχητικού ως συνεργατικού συστήματος (wingman) που θα ενισχύει και θα συμπληρώνει επανδρωμένα αντίστοιχα, ωστόσο είναι το UCAV XQ-58A “Valkyrie” που έκοψε πρώτο το “νήμα” πραγματοποιώντας δοκιμαστική πτήση.

 

 

H USAF ονομάζει το νέο δόγμα «loyal wingman» δηλαδή «πιστός νούμερο δυο», ένα (ή περισσότερα) UCAV θα ενεργούν ως νούμερο δυο του επανδρωμένου μαχητικού και θα συνεργάζονταν για την κατάρριψη εχθρικών μαχητικών, θα εκτελούσαν αντιπερισπασμό ανοίγοντας δρόμο για το επανδρωμένο μαχητικό να χτυπήσει κάποιον στόχο στο έδαφος, ή να εκτελέσει αποστολές καταστολής αεράμυνας για το επανδρωμένο μαχητικό.

 

Το ερευνητικό εργαστήριο της USAF επέλεξε το XQ-58A στα πλαίσια του προγράμματος Επίδειξη Αναλώσιμου (Αεροχήματος) Κρούσης Χαμηλού Κόστους – ΕΑΚΧΚ (Low-Cost Attritable Strike Demonstrator – LCASD).

 

Το XQ-58A Valkyrie, το οποίο σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση είναι ένα αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας, με υψηλή υποηχητική ταχύτητα, ολοκλήρωσε τη πρώτη πτήση του στις 5 Μαρτίου 2019 στο Yuma Proving Grounds της Αριζόνα. Το Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας συνεργάστηκε με την Kratos Unmanned Aerial Systems για την ανάπτυξη του XQ-58A. Η πτήση διήρκησε 76 λεπτά.

 

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.