Η αστυνομία του Λονδίνου θα εντοπίζει τους παραβάτες οδηγούς με drone

bikeit

Ο Μεγάλος Αδελφός του Όργουελ ή το μασονικό “Μάτι της Πρόνοιας”; Ας το προσεγγίσουμε χωρίς… ψεκασμένη διάθεση, το θέμα είναι πρακτικό. Τα Drone έχουν εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και ήδη έχουν ενταχθεί στο δυναμικό του στρατού και άλλων σωμάτων ασφαλείας, ήταν θέμα χρόνου λοιπόν, να τα χρησιμοποιήσει και η τροχαία, για επιτήρηση των δρόμων και εντοπισμό επικίνδυνων οδηγών.

 

Τα πλεονεκτήματα πολλά, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο μοντέλο που κατασκευάζεται ειδικά για τέτοια χρήση. (Όχι, δεν πρόκειται να το βρείτε στα ράφια πολυκαταστημάτων λοιπόν…)

Ο λόγος για το Skyranger της Καναδικής Aeryon, το οποίο έχει δυνατότητα να πετά ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με ανέμους 100+ χλμ./ώρα, ενώ φέρει ενσωματωμένη κάμερα με 30Χ οπτικό ζουμ (δηλαδή τηλεφακό) και επιπλέον 60Χ ψηφιακό zoom, έχοντας δυνατότητα να καταγράψει “στόχους” σε απόσταση 5 χιλιομέτρων.

Μπορεί να εκτελέσει πτήσεις σε βεληνεκές 3 χιλιομέτρων μακριά από τον χειριστή του και να παραμείνει στον αέρα για μια περίπου ώρα. Η ταχύτητα του δεν είναι μεγάλη, περί τα 50 χλμ./ώρα αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού λόγω του ότι… πετάει και του ότι έχει μια δυνατή σε zoom κάμερα, μπορεί να “λοκάρει” και να παρακολουθήσει “στόχους” άνετα, ειδικά εντός του αστικού πεδίου, όσο γρήγορα και αν αυτοί κινούνται.

Το Drone αυτό, θα δοκιμαστεί από την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αυτές τις μέρες (Ιούλιος 2019) και αν όλα πάνε καλά, να ενταχθεί ως εποπτικό μέσο για τον εντοπισμό επικίνδυνων οδηγών στους δρόμους. Η MET, αναφέρει ότι προς το παρόν, δεν θα γίνει χρήση του drone για την καταγραφή όσων υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας αλλά δεν θα αργήσει –εικάζουμε- να συμβεί και αυτό.

Σε ότι αφορά στα δικά μας, η ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη στην κατοχή της UAV, τα έχουμε δει σε ημερίδα που διοργανώθηκε πέρυσι αλλά αυτά δεν χρησιμοποιούνται για την καταγραφή τροχαίων παραβάσεων. Ωστόσο δεδομένου του ότι τα μέσα αυτά έχουν πολύ μικρό επιχειρησιακό κόστος και προσφέρουν δυνατότητα επιτήρησης πολύ μεγάλου οδικού πεδίου, θεωρούμε σίγουρο ότι σε κάποια στιγμή, οι κλήσεις της τροχαίας θα έρχονται… από αέρος.

Πηγή: bikeit.gr

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.