Αετοί αντιμέτωποι με drones!

Αετοί αντιμέτωποι με drones!

Η όλο και αυξανόμενη χρήση drones έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην ολλανδική αστυνομία, η οποία στην προσπάθεια της να ελέγξει την δράση τους για λόγους ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων, σχεδιάζει την εκπαίδευση αετών οι οποίοι θα επιτίθενται και θα εξουδετερώνουν τα παράνομα τηλεκατευθυνόμενα.

Η φύση έδωσε από μόνη της την ιδέα, όταν ζευγάρι αετών θεωρώντας ως απειλή drone που πετούσε κοντά στην φωλιά τους, επιτέθηκε στο μικρό τηλεκατευθυνόμενο εξουδετερώνοντας το.

Η ολλανδική αστυνομία στην προσπάθεια της να επιστρατεύσει τα επιβλητικά πτηνά στην εξολόθρευση των ύποπτων τηλεκατευθυνόμενων απευθύνθηκε στην εταιρία Guard from Above που εξειδικεύεται στην εκπαίδευση αρπακτικών πουλιών. Στόχος είναι να αναγνωρίζουν οι αετοί τα drones ως λεία και να τα μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Τα πτηνά επιβραβεύονται με ένα κομμάτι κρέας έπειτα από κάθε επιτυχημένη προσπάθεια.

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης οι ειδικοί καλούνται να δώσουν λύση σε ζητήματα όπως οι πιθανοί τραυματισμοί των πτηνών από τους έλικες των drones, η αντίδραση των αετών σε περιοχές με πολυκοσμία καθώς και στο γεγονός ότι πολλά από τα τηλεκατευθυνόμενα καταστρέφονται κατά την διαδικασία κατάρριψης.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.