Χαβάη: Κατέρριψαν ανεπιθύμητο drone με ελικόπτερο - Δείτε πώς

o0iwghueiw
Έχουμε δει διάφορες μεθόδους αντιμετώπισης των drone, όπως με δίχτυα, με ειδικά όπλα ραδιοσημάτων, με κανονικά όπλα, με μπαζούκα, ακόμη και με ειδικά εκπαιδευμένους αετούς. Οι υπεύθυνοι ενός διαγωνισμού surf στη Χαβάη μας χάρισαν μια διαφορετική προσέγγιση: όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, κατέρριψαν ένα drone χρησιμοποιώντας ένα ελικόπτερο.
Στις περισσότερες διεθνής αθλητικές οργανώσεις, οι υπεύθυνοι είναι αρκετά προστατευτικοί στα δικαιώματα της πνευματικής ιδιοκτησίας τους, αφού αποτελούν ένα επιπλέον έσοδο σε αντιστάθμισμα των υπέρογκων εξόδων μίας διεθνούς διοργάνωσης. Έτσι και στο World Surf League (WSL). Είναι σχεδόν αδύνατον να προβείτε σε επαγγελματική μαγνητοσκόπηση ή σε φωτογράφηση εντός των περιοχών του διαγωνισμού, εάν προηγουμένως δεν έχετε εγκριθεί από το WSL.
Έτσι, όταν πέρυσι, ένας μη εξουσιοδοτημένος κινηματογραφιστής πετούσε το drone του ακριβώς πάνω από την περιοχή του διαγωνισμού του WSL στο Peahi της Χαβάης, οι διοργανωτές προσπάθησαν να τον σταματήσουν.
Στην αρχή έριχναν προς το drone βατραχοπέδιλα προσπαθώντας με κατακόρυφες βολές να το πετύχουν. Όταν όμως είδαν ότι δεν μπορούν να το φτάσουν αφού ο χειριστής του το πετούσε τόσο που να μην το πετυχαίνουν τα βατραχοπέδιλα, επιστράτευσαν ένα κανονικό ελικόπτερο. Πετώντας το ελικόπτερο πάνω από το drone το παρέσυρε προς την θάλασσα με το μεγάλο κατακόρυφο κύμα αέρα που παράγεται όταν αιωρείται.
Δείτε το βίντεο:
 
 
Πηγή: iguru.gr
Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.