Συμμετοχή της GeoSense σε αποστολή έρευνας και διάσωσης

geosendse pyro 

Στα πλαίσια της έμπρακτης κοινωνικής ευθύνης και στηρίζοντας κάθε ενέργεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, η GeoSense συμμετείχε εθελοντικά στην αποστολή έρευνας και διάσωσης του άτυχου συμπολίτη μας στη λίμνη Βόλβη, ανταποκρινόμενη ανιδιοτελώς και από την πρώτη στιγμή σε κάθε ανάγκη υποστήριξης των ομάδων διάσωσης.

Θέτοντας στην διάθεση των σωστικών συνεργείων τα επαγγελματικά drones της εταιρίας, ο κ. Βασίλης Πολύχρονος, CTO της GeoSense, εθελοντής & μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Χειριστών Συστηµάτων Μη Επανδρωµένων Αεροσκαφών (drones), μαζί με χειριστές-μέλη της ΠΕΧΜΕΑ, υποστήριξε με κάθε μέσο τις αγωνιώδεις προσπάθειες των αρχών για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά, αναλαμβάνοντας την εναέρια χαρτογράφηση της περιοχής και την αποτύπωση των ακτών της λίμνης!

Αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία των χειριστών και τα επαγγελματικά συστήματα μη επανδρωµένων αεροσκαφών της εταιρίας, η GeoSense διέθεσε 2 χειριστές και 2 drones, από τα οποία το ένα με δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης εικονοσήματος, ενώ το δεύτερο αποτέλεσε το γνωστό eBee Plus της senseFly, ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό drone αυτοματοποιημένης χαρτογράφησης, το οποίο έδωσε στους συντονιστές την δυνατότητα αποτύπωσης με υψηλή διακριτική ικανότητα των ακτών της λίμνης. Για τις ανάγκες της επιχείρησης τη δεδομένη χρονική στιγμή, επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί το eBee Plus.

Σε ένα δύσκολα προσβάσιμο και επικίνδυνο παραλίμνιο περιβάλλον, με πυκνή και βαλτώδη βλάστηση με καλαμιές και λάσπη που πολλές φορές ξεπερνούσε ακόμα και το ύψος ενός μέσου ανθρώπου, από την μια πλευρά και με περιορισμένη πρόσβαση και χαμηλή ορατότητα λόγω των υψηλών καλαμιών από την υδάτινη πλευρά της λίμνης από την άλλη πλευρά, η GeoSense ανέλαβε με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό την χαρτογράφηση της ακτογραμμής με την έντονη και πυκνή βλάστηση σε μια ζώνη πλάτους 40-50 μέτρων, με εξαιρετικά αποτελέσματα!

Τα εργαλεία οργανωσης της πτήσης επέτρεψαν τον σχεδιασμό μιας περίπλοκης πτητικής τροχιάς που ακολουθούσε την ακτογραμμή με τις εσοχές και τις εξοχές της, ενώ παράλληλα διασφάλισαν την φωτογραμμετρικά ορθή λήψη των φωτογραφιών ώστε να παραχθεί το τελικό προϊόν.

Σε λιγότερο από 2 ώρες χαρτογραφήθηκαν περίπου 14.000 μέτρα ακτογραμμής σε μια ζώνη πλάτους 40-50 μέτρων και παραδόθηκε στις αρχές ορθοφωτοχάρτης διακριτικής ικανότητας 3cm, διευκολύνοντας στο ακέραιο τις έρευνες των ομάδων διάσωσης.

Τα χαρτογραφικά δεδομένα παραδόθηκαν σε μορφή ενός εξαρτημένου σε WGS’84 προβολικού συστήματος ορθοφωτοχάρτη, αλλά και σε μορφή Google Map tiles, διασφαλίζοντας την εύκολη και γρήγορη αξιοποίησή τους από μη εξειδικευμένους χρήστες, με τη βοήθεια του δωρεάν λογισμικού Google Earth, το οποίο με την σειρά του επέτρεψε την εύκολη ανταλλαγή συντεταγμένων σημείων-στόχων προς διερεύνηση μεταξύ της συντονιστικής αρχής και των ομάδων διάσωσης.

Η διακριτική ικανότητα του χάρτη ήταν τόσο υψηλή, ώστε μπορούσε κανείς να διακρίνει σμήνη πουλιών που φώλιαζαν στην περιοχή, καταμετρώντας το πλήθος τους, κάνοντας με αυτό τον τρόπο τις έρευνες των σωστικών συνεργειών πιο εύκολες και αποτελεσματικές.

erw9 ugweoigw8oeug

wpijhgvewoiuhgwouehgiuew

erpihgjerwoihgwoiueghwoiueh

Η GeoSense δεν θα μπορούσε να μην ευχαριστήσει όλα τα μέλη της ομάδας, με τα οποία συνεργάστηκε άριστα και με απόλυτο συντονισμό μεταξύ μας και συγκεκριμένα:

• τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Κωνσταντίνο Αβραμίδη, εκτελώντα χρέη συντονιστή, για την άψογη αντιμετώπιση, τους λεπτούς χειρισμούς και την συνολική του υποστήριξη απέναντι σε όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο της έρευνας
• την εθελοντική ομάδα Ο.Φ.Κ.Α.Θ. και τον κ. Χρήστο Ράμο για την ακούραστη και αγόγγυστη υποστήριξη και διάθεση μέσων και πόρων
• την ΠΕΧΜΕΑ και ιδιαιτέρως την κα. Δρακοπούλου Θεοδώρα που ανέλαβε το συνολικό συντονισμό και την επικοινωνία μεταξύ των μελών και εθελοντών της ΠΕΧΜΕΑ με τις αρμόδιες αρχές
• τους εθελοντές χειριστές drones που συμμετείχαν με αυτοθυσία και υπέρμετρο ανθρωπισμό στην έρευνα.

Η GeoSense, πάντα κοντά στον άνθρωπο, αποδεικνύει έμπρακτα την πραγματική δύναμη του εθελοντισμού και της ανθρωπιστικής βοήθειας, θέτοντας με ευαισθησία και αυτοθυσία την τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου!

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ανεύρεση του αγνοούμενου συνανθρώπου μας!

Δείτε φωτογραφίες:

Παράδειγμα σχεδιασμού πτήσης eBee Plus:

qewoiuhfewqufhewquhf

Παράδειγμα ορθοφωτοχάρτη διακριτικής ικανότητας 3cm

weoufhgewufhewiufhiuew

Αντιπαραβολή χάρτη του eBee Plus έναντι Google Earth

rijgerwuhgeruhgiuerhguer

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.