Χρήσιμες συμβουλές για πτήση drone σε παγωνιά απο την DroneScanner

IMG 0452

Η φροντίδα της μπαταρίας του drone σας είναι ζωτικής σημασίας όταν πετάτε σε χαμηλές θερμοκρασίες. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για πτήσεις με παγωνιά:

 

 

Τα περισσότερα drones έχουν μπαταρίες LiPo, οι οποίες δεν έχουν σωστή απόδοση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Θα πρέπει λοιπόν να ακολουθήσετε πρακτικές προθέρμανσης και αποθήκευσης των μπαταριών του drone σας. Επίσης το πολύ κρύο μπορεί να επηρεάσει τις πτητικές σας ικανότητες, με αποτέλεσμα να μην έχετε καλή αίσθηση στα χέρια σας. Συνεπώς, θα πρέπει να φοράτε ειδικά γάντια ώστε να διατηρείτε τη σωστή θερμοκρασία των χεριών σας.


Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι είναι πιο επίφοβο να πετάμε σε πολύ κρύο από το να πετάμε σε ένα ζεστό περιβάλλον . Αυτό είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι μπαταρίες LiPo έχουν καλύτερη απόδοση σε ζεστό περιβάλλον. Όσο πιο κρύο είναι το περιβάλλον τόσο μικραίνει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας λόγω της επιβράδυνσης της χημικής δραστηριότητας μέσα σε αυτήν.

 

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε ή δεν πρέπει να κάνουμε πτήσεις με παγωνιά. Αλλά όταν πετάμε θα πρέπει να παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

IMG 0453

1) Θα πρέπει να προθέρμανετε τις μπαταρίες σας με ειδικές συσκευές προθέρμανσης. Η θερμοκρασία που θέλουμε είναι γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου. Αν δεν έχετε συσκευή προθέρμανσης δοκιμάστε με γάντια,με κάποιο ύφασμα ή ακόμα και με το καλοριφέρ του αυτοκινήτου.

 

2) Μειώστε την διάρκεια της πτήσης σας από το συνηθισμένο χρόνο πτήσης.

 

3) Κάντε hover του drone σας για 30-45 δευτερόλεπτα πριν προχωρήσετε στη συνέχεια της πτήσης σας. Για παράδειγμα, μπορεί η μπαταρία σας να έχει θερμοκρασία 15 βαθμούς Κελσίου και με τα 30 δευτερόλεπτα να ανέβει στους 20 βαθμούς.

 

4) Τα τελευταία μοντέλα της DJI έχουν αλγόριθμους στο λογισμικό τους και δεν επιτρέπουν στο drone να απογειωθεί αν η θερμοκρασία της μπαταρίας σας είναι κάτω των 15 βαθμών Κελσίου.

 

5) Πετάτε πάντα με τις μπαταρίες μας πλήρως φορτισμένες.

 

6) Έχετε την προσοχή σας στην μπάρα με το status της μπαταρίας.

IMG 0455

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.