15 σημεία που κάθε χρήστης μπαταρίας Lipo πρέπει να γνωρίζει

mpataria.jpg

1. Ποτέ μην φορτίζετε  – ξεφορτίζετε - χρησιμοποιείτε μια φουσκωμένη ή χτυπημένη μπαταρία Πετάξτε την αφού πρώτα  εφαρμόσετε τις σωστές ενέργειες για να την καθίσταται ασφαλή για τα σκουπίδια .

 

2. Ποτέ μην αγοράζετε μεταχειρισμένες  μπαταρίες  Lipo γιατί  απλα δεν ξέρετε  αν ο προηγούμενος τις συντηρούσε σωστά.

3. Πάντα χρησιμοποιείτε lipo φορτιστή /αποφορτιστή με εξισορρόπηση των κελιώνΕίναι σημαντικό όλα τα κελιά να διατηρούν την ίδια τάση(Βολτ)Αν η τάση των κελιών  της μπαταρίας διαφέρει  (5mV ~ 10Mv), η μπαταρία μπορεί να γίνει ασταθής  και επικίνδυνη για πτήση

4. Πάντα να χρησιμοποιείτε μια πυρίμαχη LiPo τσάντα ασφαλείας, μεταλλικό κουτί πυρομαχικων, ή αλλο πυρίμαχο δοχείο κατά την φόρτιση, αποφόρτιση ή την αποθήκευση των μπαταριών LiPo σαςΕνώ οι πυρκαγιές LiPo είναι σπάνιες, αλλά μπορεί να συμβεί απίστευτα γρήγορα και μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιάΤο μόνο που χρειάζεται είναι ένα εσωτερικό βραχυκύκλωμα για να ξεκινησει η πυρκαγιάΔεν υπάρχει κανένας τρόπος να προβλέψουμε πότε θα συμβείΈχει την τάση να συμβεί πιο συχνά όταν οι μπαταρίες είναι πλήρως φορτισμένες, κατα την φορτιση, ή κατά την εκφορτιση, αλλά μπορεί επισης να συμβεί σε οποιαδήποτε LiPo ανά πάσα στιγμήΠοτέ μη γεμίζετε το πυρίμαχο δοχείο ή τσαντα με όλες τις μπαταρίες σας μαζί. Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή για τις πυρίμαχες  τσάντες LiPo για τα πόσα mAh μπορεί με ασφάλεια να περιέχει.

5. Μην αφήνετε τις μπαταρίες Lipo μέσα  στην βαλίτσα του τετρακόπτερου  για μακροχρόνια αποθήκευση. Το αφρώδες υλικό και πλαστικό σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει στην εξάπλωση μιας πυρκαγιάς. Πάντα να χρησιμοποιείτε ένα δοχείο pyrimaxo, όπως ένα μεταλλικό κουτί πυρομαχικων ή πυρίμαχο ασφαλές για την αποθήκευση.

6. Ποτέ μην αφήνετε τις μπαταρίες LiPo να φορτίζουν αφύλαχτες. Αν μια μπαταρία αρχίζει να φουσκωνεινα βγάζει καπνό ή φωτιά θα πρέπει να είστε σε θέση να χειριστείτε αμέσως την κατάσταση. Φροντίστε να έχετε πυροσβεστηρα στο χώρο που φορτίζετε  τις μπαταρίες όπως  και στο χώρο που πετάτε....

7. Μια πυρκαγιά απο Lipo μπαταρία είναι μια χημική φωτιά. Πάντα να  έχετε έναν πυροσβεστήρα κατηγορίας D σε κοντινή απόσταση κατά την φόρτιση της μπαταρίας / εκφόρτωση και αποθηκευτικό χώρο. Η φόρτιση της μπαταρίας / εκφόρτωση και ο χώρος αποθήκευσης θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από υλικά που μπορεί να πιάσουν φωτιά, όπως τραπέζια από ξύλο, χαλί, ή δοχεία βενζίνης. Η ιδανική επιφάνεια για τη φόρτιση και την αποθήκευση των μπαταριών LiPo είναι τσιμέντο ή κεραμικά.

8. Ποτέ μην κάνετε υπερφόρτιση της μπαταρίας LiPo. Συνήθως, μια πλήρης φόρτιση είναι 4.2V ανά κελλι.

9. Ποτέ μην εκφορτίζετε  μια LiPo μπαταρία κάτω από 3.0V ανά κελλι. Ιδανικά δεν θέλετε να πάτε κάτω από 3.2V ανά κελλι για να διατηρήσετε μις υγιής μπαταρία. 2.9V ανά κελλι και κάτω προκαλεί μόνιμη βλάβη.

10. Ποτέ μην αφήνετε τις μπαταρίες LiPo να κάθονται σε πλήρη φόρτιση για περισσότερο από 2-3 ημέρες. Αν από την 3η ημέρα διαπιστώσετε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη μπαταρία σας σήμερα, θα πρέπει να αποφορτίσεται την μπαταρία σας στα 3.6V-3.8V ανά κελλι για την ασφαλή φύλαξη, έως ότου είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε ξανά την μπαταρία.

11. Αποθηκεύετε πάντα τις μπαταρίες LiPo σε θερμοκρασία δωματίου. Μην τα αποθηκεύετε σε ένα ζεστό γκαράζ, ή σε ένα κρύο ψυγείο. Ακόμα κι αν μια κρύα μπαταρία έχει μικρότερη χημική αντίδραση που λαμβάνει χώρα η οποία μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τηςβγαζοντας μια μπαταρία έξω από ένα κρύο ψυγείο μπορεί να προκαλέσει συμπύκνωση στο εσωτερικό της μπαταρίας, η οποία μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη.

12. Να θυμάστε πάντα ότι η θερμότητα είναι ο υπ 'αριθμόν ένα εχθρός των μπαταριών LiPoΟσο θερμότερη γινεται τοσο μικρότερη θα είναι η  διάρκεια ζωής τους. Ποτέ μην φορτίζετε μια μπαταρία που είναι ακόμα ζεστή από τη χρήση, και δεν χρησιμοποιούμε ποτέ μια μπαταρία που είναι ακόμα ζεστή από τη φόρτιση.

13. Ανάλογα με το πώς χρησιμοποιούνται, οι περισσότερες LiPo μπαταρίες συνήθως δεν διαρκούν περισσότερο από 300 κύκλους φόρτισης. Αφήνοντας τες σε πλήρη φόρτιση ή τελειως ξεφόρτιστες  όλη την ώρα ή ακομα και η έκθεσή τους σε υψηλές θερμοκρασίες θα συντομεύσει την διάρκεια ζωής τους δραματικά.

14. Οι μπαταρίες LiPo δεν λειτουργούν καλά σε κρύο καιρό. Οσο πιο κρύο είναι τόσο μικρότερη διάρκεια χρησης θα εχει λόγω της επιβράδυνσης της χημικής δραστηριότητας στο εσωτερικό της μπαταρίας. Αν είναι κάτω απο 14F (-10 ° C), η χρήση LiPo δεν συνιστάται καθόλου.

15. Παντα πακετάρετε  τις μπαταρίες LiPo στην χειραποσκευή σας και ποτέ στις αποσκευές σας όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο. Είναι ο νόμος.

IMG_7573.jpg

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.