O Steele Davis, δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FPV του Ντουμπάι, μιλάει στο idrones.gr!

O Steele Davis, δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FPV του Ντουμπάι, μιλάει στο idrones.gr!

Ο Steele Davis είναι ένας από τους πρώτους χειριστές drone που διακρίνονται σε παγκόσμιο διαγωνισμό FPV (First Person View– Οπτική Πρώτου Προσώπου) κι αυτό διότι το εντυπωσιακό αυτό σπορ με drones μετράει μόλις 2 χρόνια ύπαρξης. Κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Γκραν Πρι που διεξήχθη το Μάιο στο Ντουμπάι, ο αμερικάνος, τηλεοπτικός παραγωγός στο επάγγελμα, χειριστής, μίλησε στο idrones.gr για την εμπειρία του και τα μελλοντικά του σχέδια!

 

Idrones.gr: Πώς προέκυψε αυτό το παρατσούκλι;

Steele: Το Mr. Steele; Το όνομα του παλιού μου καναλιού στο youtube ήταν mrsteeledavis, οπότε επέλεξα στην τύχη αυτό. Και μετά, στην παλιά μου δουλειά, άρχισαν να με φωνάζουν έτσι. Και για αυτό μίκρυνα το όνομά μου στο youtube και… κόλλησα με αυτό.

Πότε ξεκίνησες να πετάς FPV; Και για πόσο καιρό το κάνεις;

Πρώτη φορά συμμετείχα σε αγώνα FPV τον Ιούλιο του 2014, οπότε και έφτιαξα το πρώτο μου drone, ένα Blackout Mini H. Και από τότε πετάω μεταξύ 10-100 packs κάθε εβδομάδα.

Η εργασία σου ή οι σπουδές σου σχετίζονται με το FPV;

Όχι ακριβώς, αλλά κάνω αρκετή δουλειά με επαφές και συμβουλές για εκδηλώσεις με drone και extreme sport, όσον αφορά στη βιντεοσκόπησή τους. Κυρίως της Red Bull και της GoPro.

Πρόσφατα διοργανώθηκε με επιτυχία από την ελληνική ομάδα FPV racing club το πρώτο Γκραν Πρι της Αθήνας. Συμμετέχεις στη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων στις ΗΠΑ;

Ειλικρινά δεν ήξερα ότι συνέβη αυτό και χαίρομαι που ακούω ότι πήγε καλά. Δεν ασχολούμαι πολύ με την αγωνιστική πλευρά αυτού του χόμπι, είναι πολύ… πολιτικό για τα γούστα μου! Προτιμώ να βλέπω το χόμπι από τη διασκεδαστική και ελεύθερη πλευρά του!

Τον Μάρτιο του 2016 ήρθες δεύτερος στο παγκόσμιο Γκραν Πριν για Drone στο Ντουμπάι. Μίλησέ μας για την εμπειρία σου.

Ήταν πολύ διασκεδαστική εμπειρία να ταξιδεύεις τόσο μακριά από το σπίτι σου για μια εκδήλωση για drone. Το πιο ωραίο κομμάτι ήταν η γνωριμία με διαφορετικούς πιλότους από όλον τον κόσμο. Η εκδήλωση ήταν αξιοπρεπής, αλλά τα τρόπαια ήταν πολύ «cool»!

Ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας σου;

Η σκληρή δουλειά!

Ποιο FPV Drone πετάς;

Το Impulse RC 5 alien για περίπου 8 μήνες τώρα. Αγαπώ τον σχεδιασμό του.

Που εξασκείσαι;

Οπουδήποτε και παντού.

Πες μας σε 3 λέξεις το αγαπημένο σου μέρος για διασκέδαση, διακοπές και πτήση με το drone σου.

Πριπγιάτ (σ.σ. πόλη της βόρειας Ουκρανίας), Τσερνόμπιλ, Ουκρανία.

Πώς βλέπεις γενικά το μέλλον των drones;

Βλέπω μόνο ανάπτυξη για αυτή τη βιομηχανία, είτε γίνει της μόδας είτε όχι – εξαρτάται από το πόσοι άνθρωποι αγωνίζονται για τον καλό σκοπό και πόσο επίμονοι είναι.

Ο δικός σου στόχος για το μέλλον ποιος είναι;

Να διασκεδάζω και να ζω μια αξιοπρεπή ζωή, κυρίως διασκεδάζοντας τη ζωή και να μην την παίρνω και πολύ στα σοβαρά. Εννοώ ότι… ζω πετώντας ιπτάμενα παιχνίδια!

Δώσε μας τρεις συμβουλές για τους νέους πιλότους drone.

Διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε. Και μετά διαβάστε λίγο ακόμα. Παρακολουθήστε λίγο και μετά παρακολουθήστε περισσότερο. Μετά δοκιμάστε, δοκιμάστε, δοκιμάστε. Και ρωτάτε, λίγο.

Σκοπεύεις να επισκεφτείς την Ελλάδα κάποια στιγμή;

Το ελπίζω...

Απολαύστε τον δευτεραθλητή κόσμου:

 

Copyright © 2018 idrones All Rights Reserved.

Με την περιήγησή σας στο idrones.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.